Mijn naam is Jean-Paul Boerekamps.

Van oorsprong ben ik Natuurkundige en hoewel ik daar direct niets meer mee doe, heeft het me wel sterk be├»nvloed. Ik denk enerzijds veel na en anderzijds wil ik zaken ook echt in de realiteit zien werken voordat ik tevreden ben. Verder merk ik dat (vernieuwende) structuur het voornaamste is dat ik toe te voegen heb. Of het nu gaat om organisaties, individuen of de zin van het bestaan.  

Ik vind het erg leuk om nieuwe zaken te verzinnen en om met nieuwe invalshoeken andere mensen te stimuleren om nieuwe dingen te verzinnen. Ik ben meer iemand die anderen faciliteert, dan de persoon die het allemaal zelf wil realiseren. Ik ben weliswaar de nodige grijze haren vergaard door zelf te managen, te ondernemen en projecten te leiden, maar dat is meer om vanuit eigen ervaring de verbinding te kunnen leggen dan uit directe ambitie. Ik laat graag mensen schitteren.

Ik draai inmiddels bijna 25 jaar mee, waarvan ruim de helft in diverse rollen bij Capgemini en het tweede deel als zelfstandig (mede-)ondernemer. Al sinds 1995 richt ik me voornamelijk op strategie en management. Ik houd mijn geest open door veel te reizen (ook als reisleider), veel verschillende organisaties te helpen en door trainingen en feedback. 

Mijn aanpak is respectvol, zonder oordeel en als het moet behoorlijk confronterend. Deze confrontatie is dan wel met de realiteit of met de tegenstrijdigheid in de zaken die een organisatie of individu wil bereiken. Niet met wat ik ervan vind. Als ik op mijn best ben, doet mijn mening er niet toe en dan heb ik de grootste en meest duurzame impact. Daar kan ik enorm van genieten.

Aangenaam.